Produceren infraroodpanelen geluid tijdens gebruik?

infraroodpanelen geluid tijdens gebruik

Wanneer mensen hun huis willen verwarmen met infraroodpanelen, zullen ze vaak merken dat deze apparaten de reputatie hebben energiezuinig en milieuvriendelijk te zijn. Dit kan een groot verkoopargument zijn voor degenen die zich zorgen maken over hun ecologische voetafdruk, aangezien dit soort systemen doorgaans minder elektriciteit verbruiken dan hun traditionele tegenhangers met gasboilers. Veel mensen vragen zich echter misschien af of deze apparaten tijdens gebruik geluid produceren. Het antwoord is nee, en infraroodstralers zijn zeer stil in gebruik.

Infraroodpanelen werken door langgolvige infraroodstraling uit te zenden, die wordt geabsorbeerd door objecten en oppervlakken in de kamer. Hierdoor worden ze warm en straalt de warmte naar buiten. Deze manier van verwarmen is zeer efficiënt, omdat het warmteverlies door ventilatie, zoals bij radiatoren, tot een minimum wordt beperkt. Het vermijdt ook energieverspilling, omdat infraroodgolven niet in de lege ruimte worden uitgezonden.

infraroodpanelen

Wanneer je een infraroodpaneel gebruikt als bijverwarming profiteer je direct van de warmtestraling. Ook als een hoofdverwarming is deze manier van verwarmen zeer geschikt. Zeker in een huis dat goed geïsoleerd is. Je kunt dan met een minimaal verbruik zuinig verwarmen op stroom zonder dat jij een dure warmtepomp hoeft te kopen.

Infraroodpanelen zijn niet alleen een milieuvriendelijkere verwarmingsoptie, maar werken ook zeer stil. Dit komt omdat ze geen bewegende delen bevatten en dus geen geluid produceren. Zelfs als u uw infraroodpaneel op vol vermogen gebruikt, genereert het slechts ongeveer 40 dB geluid, wat veel stiller is dan een gewoon gesprek of een draaiende vaatwasser. Dit komt overeen met een gematigde regenval en betekent dat u eenvoudig infraroodverwarming in uw huis kunt installeren zonder iemand anders te storen.

Produceren infraroodpanelen geluid tijdens gebruik?

In tegenstelling tot gas- en olieketels hebben infraroodverwarmingspanelen geen regelmatig onderhoud nodig. Ze hoeven slechts af en toe schoon te worden gemaakt met een vochtige doek om ze er op hun best uit te laten zien. Sommige leveranciers zeggen zelfs dat ze helemaal geen jaarlijks onderhoud nodig hebben, wat een enorme opluchting kan zijn voor huishoudens die gewend zijn aan het onderhoud van hun traditionele verwarmingssystemen.

Het is natuurlijk belangrijk om te begrijpen dat het feit dat infraroodverwarming niet op gas of olie werkt, niet betekent dat het ook groener is. Infraroodpanelen zijn nog steeds afhankelijk van elektriciteit, die in de meeste landen ter wereld wordt opgewekt met fossiele brandstoffen. Daarom is het belangrijk om onderzoek te doen en een merk te kiezen dat zich inzet voor het gebruik van hernieuwbare energiebronnen.

Er is een breed scala aan infraroodpanelen op de markt, van standaard gespiegelde opties tot panelen met een afbeelding erop. U kunt zelfs op maat bedrukte panelen krijgen, wat betekent dat u van uw verwarming een interieurstuk kunt maken dat bij de rest van uw huis past. Voor welke stijl u ook kiest, het is de moeite waard om te onthouden dat het type paneel dat u kiest een directe impact heeft op hoeveel het kost om het te gebruiken, dus het is altijd de moeite waard om goed na te denken voordat u een definitieve beslissing neemt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *